Пловдивските домакинства ще декларират как се отопляват. Това стана ясно от

...
Пловдивските домакинства ще декларират как се отопляват. Това стана ясно от
Коментари Харесай

В Пловдив догодина: Броят кой как се отоплява през зимата

Пловдивските семейства ще заявяват по какъв начин се отопляват. 
Това стана ясно от думите на представител на компанията, създала плана на стратегия за възстановяване качеството на атмосферния въздух в Пловдив и проект за деяние към нея за интервала от 2018 до 2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Нетипичното броене ще съставлява един тип инвентаризация и в детайли изследване на източниците на отопление в битовия бранш. Целта - по думите на специалиста, е да се сформира цялостна картина за системата на отопление, типа гориво и количеството му за всяко едно домакинство по региони, квартали и улици. 

Последните данни за това са от преброяването през 2011 година и демонстрират, че 30 000 семейства в Пловдив употребяват дърва и въглища. 

Сега анализът, с изключение на актуализацията, би трябвало да послужи за набелязване на съответни ограничения за ограничение замърсяването на въздуха - замяна на горивните съоръжения, филтри на комини или замяна на горивната база - т.е. прекосяване на отопление с ток, парно или газ.

Изпълнението на която и да е ограничения е обвързвано согромни разноски, които ще бъдат финансираниот Оперативна програма "Околна среда ". 

По разбор на еколозите превишението на допустимата норма за наличие на фини прахови частици във въздуха на Пловдив, която е 35, се пада главно на твърдото гориво - 70%; 20% се пада на специфичния районен декор и даденостите на общината, 7% се пада на превоза и едвам половин % на промишлената активност.

Обобщението за последните 7 години по този индикатор пък разкрива, че големите равнища на превишените правила са главно за времето от 2010-та до 2013-та годна: 150 - 160, следва съвсем двойно понижение, само че като цяло резултатите са надалеч от мечтаните правила.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР